Våra Lärare

Göran Boll

GoranInternationellt diplomerad Yoga- och Meditationslärare i Kundaliniyoga och medlem av IAYT – International Association of Yoga Therapists; utvecklingsansvarig på IMY. Sedan 1995 initiativtagare till och drivande kraft bakom yogaträning i stor skala på svenska arbetsplatser har Göran genom åren introducerat dessa tekniker för mer än 35,000 personer på över 250 av Sveriges största och mest välkända arbetsplatser. Tidigare själv verksam inom näringslivet leder Göran föredrag och introduktioner till yoga runt om i landet och även internationellt. Flera stora arbetsplatser har arrangerat yogiska halv- och heldagar, ofta skräddarsydda för HR, företagshälsovård och friskvårdsenheter.

 

Sedan 2004 samarbetar MediYoga Institutet och Göran med Astra-Zeneca vars företagshälsovård, Hälsocenter löpande remitterar sjukskriven personal till Rehabyoga i MediYoga Institutets regi. Internationellt ledde Göran, framför allt i Tyskland under flera år utbildning för yogalärare från olika traditioner som ville arbeta med yoga inom näringslivet.

 

I Sverige var Göran huvudlärare för den internationella Kundaliniyogalärarutbildningen i Stockholm åren 2000-2008 och 2003-2007 ordförande i SKY – Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund. Sedan 2006 är Göran huvudlärare för MediYoga Institutets yogiska terapeututbildningar och även initiativtagare till nätverket YogaKliniken, med yogiska kliniker över hela landet – http://www.yogakliniken.se Göran har initierat och deltagit i flera av de studier och projekt på yogans effekter som gjorts i Sverige sedan 1998, bl.a. i Karolinska Institutets – K.I.s regi och han föreläste under perioden 2000-2005 om yoga inom ramen för KAM-programmet på K.I.s läkarutbildning. Sedan 2007 har Göran och MediYoga Institutet ett löpande forskningssamarbete med hjärtintensiven på Danderyds sjukhus som avser forskning på Medicinsk Yoga för olika typer av hjärtproblem. Danderyds sjukhus började 2010 som första sjukhus i Skandinavien att använda MediYoga Instituetets yogaprogram i sin ordinarie rehabiliteringsverksamhet av hjärtinfarktpatienter.

 

E-post: goran@medicinskyoga.se

Hemsida: http://www.medicinskyoga.se/

Sara Emilionie

SaraESara Emilionie som utvecklat Balansprogrammet är MediYoga instruktör och terapeut, föreläsare och utbildare i yoga och mindfulness vid MediYoga Institutet i Stockholm. Hennes program testas just nu i två av världens största studier på yoga och hjärta på Danderyds sjukhus och på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Sara har gått Mindfulness-Based Stress Reduction in Body-Mind Medicine, Training för professionella med Prof. Jon Kabat-Zinn & Dr Saki Santorelli, instruktörsutbildning för Dr Ola Schenström samt mindfulnessutbildningar på distans, bland annat vid Insight Meditation Center samt Mindful Schools. Sara erbjuder enskilda sessioner vid MediYoga Institutet.

Läs mer om MIMY på www.mimy.se

Telefon: 070-7727274

E-post: sara@balansinstittutet.se

Hemsida: www.balansinstitutet.se

Ulf Wallgren

Ulf-litenUlf är instruktör i MediYoga, utbildad vid MediYoga Institutet i Stockholm. Han arbetar som journalist och programledare på SVT där han även erbjuder yogaklasser i friskvårdens regi för personal både vid Sveriges Television och Sveriges Radio. Ulf har även gått i utbildning hos Sara Emilionie och Marie Androv på MediYoga Institutet och han brinner för att hjälpa andra att hitta lugnet och balansen i vardagen med hjälp av yogans effektiva verktyg.

Tel: 070 -260 44 14 E-post: uffe.wallgren@telia.com

Marie Androv

MarieAndrovBalans för hela människan är utgångspunkten i Marie Androvs praktik. Utbildad MediYoga terapeut och lärare för Göran Boll, MIMY – Mindfulness och MediYoga instruktör – både för vuxna och barn, vidareutbildad i MediYoga vid Depression, Ayurvedisk livsstilsrådgivare utbildad för Dr Sangeeta Balaprakash i Sverige och Dr Vasant Lad, Ayurvedic Institute, USA med praktik vid Keral Ayurveda Hospital, Indien, samt näringsrådgivare. Maries vision är att hjälpa människor att återfinna glädjen och lusten i vardagen genom ge verktyg så att du kan ta hand om kroppens behov. Marie har utvecklat AyurMediYoga som utgår ifrån Ayurvedas kunskap om kroppstypernas specifika behov och MediYogans fokus på andning och mjuka rörelser för att uppnå balans. Från hösten 2015 leder hon fortbildningen i MediYoga mot Depression för MediYoga instruktörer och terapeuter.

 

Marie erbjuder enskilda sessioner i MediYoga med inriktning på depression, stress och utbrändhet och hälsokonsultationer i ayurveda vid MediYoga Institutet, där hon även leder klasser i bland annat MIMY och MediYoga mot Depression.

 

Telefon: 070-9721362

E-post: marie@sjalikropp.se

Ellen Engvall

Ellen2Kvinnans välbefinnande ligger i fokus hos Ellen Engvall – leg sjuksköterska, barnmorska, Lärare och terapeut i medicinsk yoga, gravidyoga och hormonyoga enligt Dinah Rodrigues, GI-coach, reflexolog med lång klinisk erfarenhet av hjärt- och kvinnovård. Ellen ger yogakurser och individuell rådgivning vid infertilitet, graviditet och andra kvinnorelaterade besvär som PMS, klimakterie- och bäckenbottenproblem. Ellen är verksam främst i Stockholm och Nacka.

 

Telefon: 070-7288282

E-post: info@ellenengvall.se

Hemsida: http://www.ellenengvall.se/