Hej Yogi

Vi lever i omvälvande tider globalt, och i Sverige kan vi i den politiska situation som nu är se fram emot många omvälvningar även på hemmaplan. I det osäkra och turbulenta söker sig allt fler till det lugn och den inre stabilitet som bl.a. yoga och meditation medför. Nya spännande yogaformer ser dagens ljus och yogan finner ständigt nya vägar in i samhällets olika delar – vård, skola, näringsliv, myndigheter och andra arbetsplatser.

 

Vi står inför en oerhört spännande utveckling framöver på yogans område. Jag upplever hur MediYoga växer, i Sverige, i resten av Skandinavien och även internationellt, bl.a. i USA. Vi utbildar nya instruktörer på allt fler orter. Under första halvan av 2015 har vi mer än 2000 utbildade instruktörer och terapeuter i Sverige och Norge. Antalet deltagare i deras alla olika grupper ökar stadigt. Det startas upp stora vetenskapliga MediYoga studier, på hjärtsvikt, förmaksflimmer, diabetes, Parkinson och högt blodtryck, både i Sverige och andra länder. Allt fler sjukhus och vårdcentraler tar in MediYoga till sina patienter.

 

Inom MediYoga strävar vi att fortsätta driva på utvecklingen och finnas inom alla sektorer i samhället. Nu tar vi nästa steg i denna utveckling.

 

I Sverige har vi tidigare använt begreppen ”Medicinsk Yoga” eller ”IMY Medicinsk Yoga” om det vi gör. Internationellt har vi sagt ”MediYoga”. I Sverige har IMY, Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm varit navet för verksamheten.

 

Nu tar vi bort dessa benämningar och blir MediYoga överallt. Institutet för Medicinsk Yoga blir MediYoga Institutet, som öppnar portarna med kvällskurser för allmänheten, utbildningar för vårdpersonal och enskilda terapeutiska sessioner, vi finns numera både i Stockholm och i Göteborg.

 

Jag önskar dig varmt välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *